Topplista

Denna widget används för att visa olika typer av externa listor. Namnet är lite missvisande då det inte behöver röra sig om topplistor utan även kan vara t.ex. nyinkomna titlar.

Observera

Detta är en så kallad ”Fördröjd widget”, mer information finns på widget-sidan.

List-typer

Mikromarc

Mikromarc har stöd för att skapa listor utifrån CCL-sökningar som sedan kan rankas utefter mest utlånat eller reserverat under en tidsperiod. Det finns även möjlighet att filtrera på ett eller flera bibliotek.

Denna funktion kräver Mikromarcs nya webbapier för att fungera, om ni tror ni använder apierna men inte får upp Mikromarc som val i widgeten bör ni kontakta supporten.

Book-IT
I Book-IT kan man skapa upp fördefinierade listor som sen kan visas upp i Saga. Listorna får ett id-nummer som behövs för att visa upp listan.
Elib
Elib har stöd för att visa topplistor över mest ulånade titlar, antingen totalt eller fördelat på ljudböcker och e-böcker. Det finns även en lista för de senast inkomna titlar.

Observera

I tidigare versioner av Saga fanns det en listtyp som hette ”Elib - Nya titlar”. Den fungerade dock aldrig riktigt bra då nya titlar som lades till från Elib oftast inte fanns i den lokala bibliotekskatalogen ännu. Efter att vi inte hittat en bra lösning på detta efter flera försök så plockades den bort. För att visa upp de senaste e-böckerna som kan ses i Saga kan man istället använda widgeten Titellista med ett filter på e-böcker.

Inställningar

Antalet träffar som anges är maximalt antal. Vissa av leverantörerna låter oss ange antalet träffar medan andra alltid ger oss ett fast antal.

Visningslägena fungerar på samma sätt som i widgeten Titellista.