Omslagsbilder

Omslagsbilder är viktiga för att ha en attraktiv webbplats men också för att hjälpa låntagarna att hitta de böcker de söker. Bilderna hämtas oftast med automatik från ett flertal källor så som Syndetics eller Adlibris men även om dom har ett brett utbud så har de inte alla bilder och de har kanske inte hunnit få in de senaste omslagen.

För att komma runt detta så kan man i Saga ladda upp egna omslagsbilder till titlar, antingen för att det saknas ett omslag eller ifall det är fel omslag på en titel från någon leverantör.

Ändra omslagsbild

För att ändra omslagsbild för en titel så börjar man med att söka fram den titel man vill uppdatera. Detta sker med en fritextsökning och filter på katalog och språk.

När man sen tittar på resultatet så kan man fälla ut grupperingarna för att se de enskilda titlarna och deras omslagsbilder. Finns det en egen omslagsbild kopplad till någon av titlarna så finns det också en knapp för att radera dom här.

För att ladda upp en ny omslagsbild så klickar man på ”Ändra” på grupperingens rad och en ny dialog visas med titlarna i grupperingen.

Dialogen för att lägga till en omslagsbild till en gruppering

I första steget får man klicka på de titlar man vill byta ut bilden för, om det finns många titlar i grupperingen så kan man här scrolla i sidled för att se samtliga.

När man valt titlarna så går man vidare till steg två och kan antingen dra in en bild eller klicka på knappen för att ladda upp den bild man vill ha.