Importera katalogpost

Om en katalogpost ännu inte hunnit dyka upp i Saga eller om man nyss gjort förändringar i katalogen som man vill ha in direkt (t.ex. för ett tips man skriver) så kan man via funktionen Importera katalogpost tvinga en uppdatering.

Det man behöver veta är postens identifierare i katalogsystemet och sen fylla i den och trycka på ”Importera”. Importeras posten korrekt så visas en enkel förhandsgranskning av den nedanför.

Sökruta och importerad katalogpost

Verksavlusaren

Verksavlusaren (eng. Workset debugger) är en funktion som visar en sorts teknisk fullpost. Den innehåller en del vanlig information så som titel, författare och mediatyp men även om titeln är sökbar, vilken grupperingsnyckel den har.

Ett av de mer intressanta värdena här är vilka värden som används för att skapa grupperingsnyckeln. Detta kan ge en inblick i varför två poster har grupperats ihop eller ej.

Det finns även en knapp för att återimportera posten, dvs hämta ny marcdata från biblioteksystemet.

Observera

Detta är en väldigt teknisk funktion som väldigt sällan behövs. Den är dock väldigt intressant när man försöker ta reda på varför saker och ting inte grupperas eller varför beståndet presenteras på ett visst sätt.