Bibliotekssidor

Bibliotekssidor används för att presentera ett bibliotek. Sidan kommer automatiskt att länkas till från t.ex. arrangemang och utställningar som anordnas samt öppettidssidan. Övrig information som ofta återfinns på dessa sidor är öppettider och kommande arrangemang.

Till skillnad från vanliga redaktionella sidor så skapar man bibliotekssidor via biblioteksfunktionen. Det går dessutom bara att skapa en bibliotekssida per bibliotek och språk.

Adress

Bibliotekssidor har en specialflik som heter ”Adress” där man får fylla i kontaktinformation för sitt bibliotek. Det är ett antal fritext-fält som är frivilliga men rekommenderade att fylla i.

Den information om biblioteket som visas på fliken ”Allmänt” kommer från biblioteket och måste ändras i bibliotekets inställningar.

Specialfält

Visa i sidlista A-Ö

Fältet "Visa sidlista A-Ö"

Innehållssidor och bibliotekssidor visas som standard upp på A-Ö sidan på webbplatsen. Sidan titel visas då upp med en länk till sidan. Vill man att sidan även ska dyka upp under andra ”namn” i A-Ö så kan man välja att lägga till alternativa namn. Dessa visas då upp som en egen sida utöver det vanliga namnet. Användningsområden är att t.ex. säga att t.ex. en sida som heter ”Låneregler” även ska dyka upp under R med namnet ”Regler”.

Vill man inte att sidan man jobbar med ska dyka upp alls så kan man kryssa ur ”Visa sidlista A-Ö” istället.