Ny låntagarformulär

Denna widget visar upp ett formulär som besökare kan använda för att ansöka om bibliotekskort. Beroende på vilken bibliotekskatalog så blir hanteringen lite olika.

Mikromarc
Formuläret för Mikromarc består av ett antal fördefinierade fält som inte går att påverka. Beroende på inställningar i bibliotekskatalogen så kan antingen låntagaren skapas direkt eller så skapas ett meddelande i systemet.
Book-IT
Formuläret för Book-IT konfigureras i bibliotekskatalogen där allt från fält till texter och validering ställs in. De enda inställningarna som finns i Saga är vilket språk formuläret ska visas på och, om man vill, vilken enhet formuläret ska hämtas från i Book-IT.
Övriga
Formuläret för övriga bibliotekskataloger består av ett antal fördefinierade fält och skickas helt enkelt till den e-post som ställs in i widgeten. Detta formulär går även bra att använda om ens bibliotekskatalog har stöd för att registera låntagare direkt (så som Mikromarc eller Book-IT) men man av någon anledning inte vill använda det.

Inställningar

Bekräftelsesida

Den sida man ska komma till efter att ha registrerat sig. Om inget väljs så kommer besökaren till en generell ”Tack för din ansökan” sida som styrs via webbplatstexter.

Regel/informationssida

Länk till bibliotekes låneregler. Om detta väljs så visas ett extra fält i slutet på formuläret som heter ”Acceptera låneregler” som måste kryssas i för att skicka formuläret.