Inloggning och din användare

Inloggning

Inloggningen till Saga administration ligger oftast på en underdomän till webbplats, t.ex. https://admin.bibliotek.din-kommun.se/. Det ska fungera med de flesta moderna webbläsare, dock inte Internet Explorer tidigare än version 11.

Observera

Även om Saga administration fungerar i Internet Explorer 11 så rekommenderar vi att man använder sig av Google Chrome eller Mozilla Firefox. Dessa webbläsare ger en mycket stabilare och snabbare upplevelse än vad Internet Explorer klarar av.

Inloggningsruta för det administrativa gränssnittet.

För att logga in så behöver din administratör sätta upp ett användarkonto åt dig. Ett e-postmeddelande skickas då till din e-post med en länk för att verifiera kontot och sätta ett lösenord. Sen används din e-postadress som användarnamn tillsammans med det valda lösenordet.

Det går även att välja språk på gränssnittet vid inloggningen. Vill man byta detta i efterhand så får man logga ut, byta språk och logga in igen.

Glömt lösenord

Om man sedan tidigare har en användare i Saga men har glömt sitt lösenord så kan man byta det via funktionen ”Glömt lösenord” på inloggningssidan.

Vyn för att begära en återställningslänk för lösenord.

Man fyller i den e-postadress som finns på ens användare och får då inom några minuter ett e-postmeddelande med en länk för att välja ett nytt lösenord.

Observera

Länken för att återställa lösenordet är bara giltig i 48 timmar, därefter får man begära en ny länk.

Din användare

Längst uppe till höger i gränssnittet så kan du se namn och profilbild för den användare du är inloggad som.

Användare

Klickar man på namnet så får man fram användarmenyn där man har snabblänkar till sin personalsida, sitt personalkonto och dokumentationen. Här finns även en knapp för att logga ut.

Observera

Se mer om hur man skapar upp en personalsida under Redaktionellt innehåll.

Roller

Det finns tre behörighetsnivåer, eller roller, att sätta på personal; administratör, redaktör och personal. Rollerna tas upp mer utförligt på sidan för Personal.